فریت بار از صفر تا صد

کم­تر بودن هزینه فریت بار برای مسافران بین‌­المللی، باعث شده است که موضوع فریت بار از اهمیت دوچندانی برخوردار باشد.

چنانچه به دنبال شرکت فریت بار مطمئن هستید و یا می‌خواهید از صفر تا صد فرآیند فریت بار مطلع شوید درست آمده‌اید.

استعلام نرخ
فریت بار

+2000

سفارش

+156

مشتری

4

خط دریایی

127

کشور مقصد

شرکت نیک پاد دریا، متخصص حوزه فریت بار و یکی از پیشگامان این عرصه با ارائه خدمات شبانه روزی خیال شما را از بابت جابه‌جایی بار راحت می‌نماید.

اگر شما نیز پروازی در پیش دارید یا به هر طریقی به دنبال خدمات فریت بار هستید، همین الان با مشاوران ما صحبت کنید.

مشاوره
آشنایی با فریت بار

آشنایی با فریت بار

فریت بار یکی از مفاهیم در حمل و نقل کالا است که در این بخش با آن آشنا خواهید شد. مهم­‌ترین این بخش عبارتند از:

  • تعریف فریت بار
  • تاریخچه استفاده از فریت بار در ایران و جهان
  • مزایای استفاده از روش فریت برای حمل کالا و مرسوله
  • چالش‌­های استفاده از روش فریت برای حمل کالا و مرسوله

فریت بار چیست؟

فریت بار به نوع خاصی از ارسال کالای اضافه توسط مسافران پروازهای بین‌­المللی گفته می­‌شود. در هر یک از پروازهای بین‌­المللی، با توجه به سیاست‌­های شرکت هواپیمایی، مسافران اجازه حمل تا میزان مشخصی از بار و مرسوله را به عنوان بار مسافری دارا هستند.

با وجودی که میزان بار مجاز اصولا برای نیازهای مسافران کافی است، اما مواردی هم پیش می­‌آید که مسافر نیاز به حمل بار اضافی دارد.

یکی از روش‌­هایی که برای حمل بار مازاد توسط مسافران پروازها ایجاد شده است، به عنوان فریت بار شناخته می‌شود.

آنچه که در فریت بار اتفاق می‌افتد عبارت است از اینکه مسافر پس از تهیه بلیط مسافری خود می‌­تواند به عنوان حمل بار فریت، با هزینه متناسبی بار مازاد را به مقصد سفر خود حمل نماید.

فریت بار به چه معناست؟

در این روش که مرتبط با حمل و نقل هوایی بین المللی است، حتی ضرورتی ندارد که از همان هواپیمایی که مسافر بلیط تهیه کرده است برای فریت بار استفاده نماید. اما ضروری است که خود مسافر بلیطی در اختیار داشته و به واقع به مقصد سفر نماید.

تاریخچه فریت بار

فریت بار یکی از انواع روش­‌های حمل کالا و مرسوله به طریق هوایی است. و یک روش تکمیلی است که به مسافران اجازه حمل کالایی مازاد بر بلیط را ارائه می‌­دهد.

تاریخچه فریت بار

در این خصوص باید بدانید که سه روش مختلف برای ارسال مرسولات هوایی وجود دارد. این موارد عبارتند از حمل بار توسط مسافر با خرید اضافه بار، ارسال مستقیم کالا یا مرسوله به کمک یکی از شرکت‌­های متصدی حمل و نقل و یا ارسال مرسوله به طریق فریت بار.

حال باید اشاره کنیم که به طور سنتی، ارسال بار اضافه توسط مسافران یا به طریق خرید اضافه بار انجام می­‌شد و یا آن که ارسال مستقیم کالا و مرسوله را شاهد بودیم.

اما در حالت خرید اضافه بار هزینه گزافی به مسافران تحمیل می­‌گردید و ارسال مستقیم مرسوله نیز با توجه به حجم کم کالای موضوع ارسال، انتخاب معقولی به نظر نمی‌­آمد.

به همین سبب شرکت‌­های هواپیمایی خدماتی را به عنوان فریت بار پیش‌­بینی کردند.

در واقع این روش هم به مسافران کمک می­‌کند که بار خود را با هزینه کمتری به کشور مقصد حمل نمایند و هم به شرکت‌­های هواپیمایی کمک می‌­کند که از فضایی که در اختیار دارند استفاده مناسبی کرده و کسب سود و درآمد داشته باشند.

مزایای فریت بار

همان­طور که اشاره شد، فریت بار به ارسال بار مازاد توسط مسافران هوایی گفته می­‌شود. این مورد به ویژه زمانی که شخص قصد مهاجرت از یک کشور به کشور دیگری را دارد به چشم می‌­خورد.

در چنین مواردی، طبیعتا یکی از گزینه­‌ها استفاده از خدمات حمل و نقل کالا است که مستقیما موضوع حمل کالا را تامین می‌­کند.

مزایای فریت بار

پس مزایای استفاده از فریت بار در مقابل دیگر روش‌­های حمل و نقل کالا و بار شامل چه مواردی است؟

  1. فریت بار روش حمل ارزان: استفاده از خدمات فریت بار این حسن را به همراه دارد که برای مسافر هزینه کمتری ایجاد می‌­کند. توضیح آن که یکی از علت‌­های پیدایش فریت بار، کاهش هزینه مسافرانی بود که نیاز داشتند بار و مرسوله را به کشور مقصد خود حمل نمایند. و به همین سبب نیز خدمات فریت بار که به مسافران ارائه می‌­شود از دیگر روش‌­های حمل بار هوایی بسیار ارزا‌ن‌­تر است.
  2. امکان ارسال فریت بار با انواع شرکت‌­های هواپیمایی: یکی از نکات مثبت در خدمات فریت بار آن است که مسافر لزومی ندارد بار مازاد را با همان شرکت هواپیمایی که بلیط خود را تهیه کرده است ارسال نماید. برای مثال ممکن است که شما پرواز ماهان را برای خود تهیه کرده باشید اما برای آن که ارسال فریت ارزان‌­تر شود، می­‌توانید از خدمات شرکت هواپیمایی دیگری استفاده نمایید و ممنوعیتی از این بابت وجود ندارد.
  3. وزن حجمی معیار محاسبه هزینه: یکی از نکات مهم در ارسال کالای فریت آن است که تعرفه هزینه با توجه به وزن حجمی مرسوله شما تعیین می‌­گردد. به نحوی که ابعاد بار شما و فضایی که اشغال خواهد کرد نقش اصلی در تعیین هزینه دارد. به همین سبب این امکان وجود دارد که مرسولات متعددی را با چیدمان درست و یا با حجم­‌های کمتر، به طریق فریت بار و با هزینه متناسب جابه­‌جا نمود.

چالش‌های فریت بار

فریت­ بار نسبت به دیگر روش‌­های حمل بار نکات مثبت متعددی دارد، اما این بدان معنا نیست که هیچ چالشی برای حمل بار فریت به چشم نمی­‌خورد.

چالش‌های فریت بار

مهم‌­ترین چالش‌­هایی که باید اشاره کنیم عبارتند از موارد ذیل:

  1. مراحل اداری طولانی: شاید مهم‌­ترین چالش در انتقال بار فریت را باید در طولانی بودن تشریفات اداری و زمان‌­بر بودن مراحل ارسال بار جستجو کنیم. به نحوی که معمولا ارسال بار فریت یک روز کامل از شما زمان خواهد برد.
  2. لزوم حضور مسافر در فرودگاه: دیگر چالشی که برای خدمات فریت بار می‌­توان معرفی نمود، ضرورت حضور مسافر در فرودگاه جهت انجام تشریفات فریت بار است. توضیح آن که تنها شخص مسافر، پس از تهیه بلیط خود و با همراه داشتن بلیط و پاسپورت معتبر می‌­تواند مراحل اداری و تشریفات ارسال بار فریت را انجام دهد.
  3. محدودیت خدمات شرکت‌­های هواپیمایی در فریت بار: فریت بار را می‌­توان از کلیه شرکت‌­های هواپیمایی که این خدمات را ارائه می‌­دهند دریافت نمود. اما نکته­‌ای که وجود دارد آن است که ممکن است برای مقصد مورد نظر ما، شرکت‌­های متعددی خدمات فریت بار را ارائه ندهند که در نتیجه با کاهش گزینه و شاید افزایش هزینه مواجه خواهیم شد.
  4. کالاهای ممنوعه در حمل فریت: در نظر داشته باشیم که در روش فریت بار، کالا و مرسولات ما به طریق هوایی منتقل خواهد شد و طبیعتا از ممنوعیت‌­های حمل و نقل هوایی تبعیت می‌­کند. حال باید بدانید که محدودیت‌­ها و ممنوعیت‌­ها ناشی از مقررات ملی و بین‌­المللی که به حمل هوایی کالا و مرسوله تحمیل می‌­شود، نسبت به دیگر انواع روش‌­های حمل و نقل بیشتر هستند.
مراحل استفاده از فریت بار

مراحل استفاده از فریت بار

قطعا فریت بار مزایا و چالش‌­هایی به همراه دارد، اما طی کردن مراحلی برای نیل به مقصود الزامی است که در این بخش به آن‌­ها پرداخته خواهد شد.

مرحله اول: دریافت مرسوله

منظور از دریافت مرسوله آن است که کالا و مرسوله‌­ای که قصد دارید به طریق فریت بار به کشور خارجی حمل نمایید را شناسایی و جمع آوری نمایید. در نظر داشته باشید که در روش فریت بار، شما هستید که باید مرسوله را تا فرودگاه حمل نمایید.

البته برخی از شرکت‌­های متصدی حمل و نقل هستند که خدمات انتقال مرسوله را ارائه می‌­دهند. در این صورت شما می­‌تواند کالا و مرسوله خود را به شرکت مورد نظر تحویل دهید. که این اقدام اصولا در محل مورد نظر شما، اعم از منزل مسکونی یا هر نقطه دیگری انجام خواهد شد.

مرحله دوم: بسته‌بندی مرسوله

بسته‌­بندی مرسوله یکی از مهم‌­ترین گام‌­ها در هر نوعی از حمل و نقل بین‌­المللی است و فریت بار نیز از این اصل مبری نیست.

در نظر داشته باشید که نوع بسته‌­بندی شما نه تنها وظیفه حفظ سلامت و کیفیت کالا در کلیه مراحل بارگیری، حمل و تخلیه را به عهده دارد، بلکه در تعیین هزینه نهایی حمل و نقل در فریت بار هم موثر است.

توضیح آن که در فریت بار، حجم وزنی که معیار تعیین هزینه نهایی قرار می­‌گیرد، از معیارهای چندگانه ابعاد مرسوله و وزن مرسوله تبعیت می‌­نماید.

در نتیجه طبیعی است که اگر در نحوه بسته‌­بندی خود به گونه‌­ای عمل کنید که ابعاد مرسوله بیش از لزوم بزرگ­ دیده شود، هزینه مازادی را باید بپردازید.

به همین سبب است که بسته‌­بندی مناسب و استاندارد در حمل و نقل کالا و مرسولات و از جمله در حمل بار فریت بسیار حائز اهمیت است.

مرحله سوم: حمل مرسوله تا فرودگاه

در فرودگاه‌­های بین‌­المللی داخلی یک مرجعی به عنوان دایره فریت بار فرودگاه واقع شده است. برای آن که کالا و مرسوله خود را به طریق فریت بار از کشور خارج نمایید، ضروری است که آن را در محل دایره فریت بار فرودگاه آماده سازید.

به همین سبب حمل مرسوله تا فرودگاه یک گام مقدماتی و بسیار مهم در ارسال کالا به خارج کشور از طریق فریت است.

نکته‌­ای که در اینجا باید اشاره کنیم به ضرورت حضور مسافر در دایره فریت بار فرودگاه جهت انجام تشریفات اداری ترخیص کالا باز‌می‌­گردد.

در نظر داشته باشید که حتی اگر از خدمات شرکت‌­های متصدی حمل و نقل جهت انتقال مرسوله خود تا فرودگاه استفاده نمایید هم در نهایت باید خودتان در محل فرودگاه حاضر شده و با همراه داشتن پاسپورت معتبر و بلیط پرواز، تشریفات ترخیص کالا از فرودگاه را انجام دهید.

نکته مهم دیگر در ارسال بار فریت به زمان‌­بندی آن باز‌می‌­گردد. در اینجا باید اشاره کنیم که فرودگاه کشور مقصد تا 2 روز کالا و مرسوله شما را به رایگان نگه خواهد داشت و پس از آن کالاهای باقی مانده را به انبارهای فرودگاه منتقل خواهد کرد.

در نتیجه چنانچه مرسوله خود را زودتر از 2 روز از پرواز خود ارسال نمایید، باید در زمان تحویل گرفتن کالا، هزینه‌­های انبارداری فرودگاه مقصد را هم بپردازید.

در نتیجه ضروری است که زمان‌­بندی مناسبی جهت حضور در فرودگاه و انجام تشریفات فریت بار ترتیب دهید، به نحوی که بتوانید با دریافت مجوز ورود بار به محوطه از مسئول فریت که در دایره فریت بار فرودگاه مستقر است، اجازه حمل بار خود به محوطه را دریافت کند.

دریافت این مجوز، مرحله مقدماتی برای انجام تشریفات گمرکی است که در مراحل بعدی بررسی خواهند شد.

مرحله چهارم: انجام تشریفات گمرکی

پس از آن که مجوز ورود بار به محوطه فریت بار را دریافت کردید، این امکان برای شما فراهم می‌­شود تا کالا و مرسوله خود را به دایره ارزیابی گمرک فرودگاه ارائه نمایید.

در این مرحله تشریفات گمرکی از بابت شناسایی و بررسی مرسوله شما انجام خواهد شد. به نحوی که از مطابقت کالا با مقررات خروجی اطمینان حاصل شود.

در نظر داشته باشید که برخی از انواع قوانین و مقررات به کلیه کالاها و مرسولات خروجی حاکم هستند و برخی از آن­‌ها با توجه به کشور مقصد شما تعیین می­‌گردند.

پس زمانی که مرسوله در دایره گمرکات ارزیابی می‌­شود، با توجه به بلیط مقصد شما، نوع کالا و مرسوله و آخرین آیین‌­نامه­‌های مربوطه تعیین تکلیف خواهد شد.

مرحله پنجم: صدور بارنامه

به صورت معمول برای کالاها و مرسولاتی که قصد خارج کردن آن از کشور را داریم، بارنامه صادر می‌­گردد.

بارنامه نوعی سند شناسایی مرسوله است که در آن محتویات مرسوله، اطلاعات مالک و فرستنده و نیز اطلاعات گیرنده قید می‌­گردد. همچنین روش حمل و نقل و مسیر حرکتی نیز در بارنامه قید می‌­گردد.

اما در روش ارسال بار به طریق فریت بار، در گام اول، مجوز خروجی که برای کالای شما صادر خواهد شد، پته سبز گمرکی نام دارد.

پته سبز گمرکی به عنوان مجوز خروج بار از کشور تلقی شده و پس از بازرسی و ارزیابی در دایره گمرک فرودگاه صادر می‌­گردد.

صدور این مجوز توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام می‌­گیرد و به معنای اجازه خروج کالا از مرز هوایی کشور است.

برای صدور این مجوز تنها مبلغی که از مسافران دریافت می‌­شود، معادل یک هزار تومان است که به عنوان هزینه تشریفات گمرکی شناخته می‌­شود.

پس از دریافت مجوز یاد شده می­‌توانید برای دریافت بارنامه و تگ بار اقدام نمایید. صدور بارنامه و تگ بار توسط شرکت‌­های حمل و نقل یا شرکت­‌های هواپیمایی انجام می­‌گیرد.

در نتیجه مشاهده می‌­نمایید که پته سبز گمرکی، به عنوان یک پیش مقدمه و اجازه برای شرکت­‌های حمل و نقل است تا بتوانند بارنامه حمل و نقل را برای کالای شما صادر نمایند.

مرحله ششم: تحویل به خطوط هوایی

پس از آن که مجوزهای یاد شده در مرحله پیشین را دریافت نمودید، باید مرسوله خود را به یکی از خطوط هوایی تحویل نمایید. در اینجا باید اشاره کنیم که شرکت‌­های هواپیمایی در بیرون از محوطه فریت مستقر شده‌­اند و در نتیجه در زمان‌­بندی خود، لازم است که رفت و آمدها را نیز لحاظ کنید.

در مرحله تحویل مرسوله به خطوط هوایی است که هزینه ارسال مرسوله شما تعیین می‌­گردد. همان­طور که اشاره کردیم هزینه ارسال تا میزان قابل توجهی به بسته‌­بندی مرسوله شما بستگی دارد.

پس از آن که تگ و بارنامه مرسوله خود را دریافت کرده و به شرکت هواپیمایی ارائه نمودید، شرکت منتخب شما، تگ را بر روی مرسوله شما نصب خواهد کرد. اما نصب تگ بر روی مرسوله در دایره فریت بار فرودگاه انجام می­‌شود.

پس در مقام جمع‌بندی شما ابتدا باید پته سبز گمرکی را از دایره فریت بار فرودگاه دریافت نمایید، سپس با در اختیار داشتن این مجوز به دفتر شرکت هواپیمایی در خارج از محوطه فریت بار مراجعه نموده و تگ و بارنامه برای مرسوله خود دریافت نمایید و سپس مجددا به دایره فریت بار مراجعه می‌­نمایید و دفتر هواپیمایی منتخب شما، تگ را بر روی مرسوله نصب خواهد کرد.

در این نقطه مرسوله شما جهت ارسال آماده بوده و توسط شرکت هواپیمایی منتخب شما به مقصد مورد نظر ارسال خواهد شد.

مرحله هفتم: دریافت مرسوله در مقصد

دریافت مرسوله در مقصد آخرین مرحله از سلسله اقداماتی است که در ارسال کالا و مرسولات باید در نظر داشته باشید. در این مرحله شما می‌­توانید با در اختیار داشتن بارنامه، به فرودگاه مقصد مراجعه نموده و مرسوله خود را دریافت نمایید.

یکی از مهم‌­ترین نکاتی که باید در نظر داشته باشید، محدودیت زمانی فرودگاه مقصد برای نگهداری مرسوله شما است.

در واقع فرودگاه مقصد تنها تا 48 ساعت مرسوله شما را نگهداری کرده و به رایگان به شما تحویل می‌­دهد. اما پس از گذشت 48 ساعت، مرسوله به انبارهای فرودگاه منتقل خواهد شد و برای دریافت آن باید از عهده پرداخت هزینه‌­های انبارداری با توجه به تعرفه‌های فرودگاه مقصد برآیید.

به همین سبب است که زمان‌­بندی ارسال مرسوله باید متناسب با زمان سفر شما باشد تا از پرداخت هزینه­‌های مازاد معاف شوید.

انواع کالاها در فریت بار

انواع کالاها در فریت بار

در این بخش به مهم­‌ترین تقسیم‌­بندی از کالا و مرسولات در فریت بار می‌­پردازیم که عبارتند از:

  • کالاهای مجاز جهت انتقال به روش فریت بار
  • کالاهای مشروط جهت انتقال به روش فریت بار
  • کالاهای ممنوعه جهت انتقال به روش فریت بار

کالاهای مجاز

کالاهای مجاز که اتفاقا بیشترین تنوع و تقسیم‌­­بندی را نیز دارا هستند، به انواع کالا و مرسولاتی گفته می­‌شود که می‌­توان بدون هیچگونه ممنوعیتی از کشور خارج ساخت.

کالاهای مجاز

در نظر داشته باشید که دسته‌­بندی کالاها به انواع مجاز یا ممنوع از منظر قوانین ملی و همچنین مقررات بین‌­المللی انجام می‌­گیرد.

به عبارت دیگر برخی از سیاست­‌هایی که باید دنبال شود، به مقررات داخلی کشورها باز‌می‌­گردد حال آن که برخی از انواع مقررات و آیین‌­های بین‌­المللی نیز در این خصوص وجود دارند.

در هر صورت در نظر داشته باشید که اصولا کالا مجاز شمرده خواهد شد مگر آن که در یکی از گروه کالاهای ممنوعه جای بگیرد.

کالاهای مشروط

در تقسیم‌­بندی بین‌­المللی که برای انواع کالاها از حیث انتقال و جابه‌­جایی انجام می­‌شود، یکی از گروه­‌های کالایی به عنوان کالاهای مشروط شناخته می‌­شود.

منظور از کالاهای مشروط مواردی است که با وجودی که کالا جهت حمل و نقل ممنوع نیست، اما باید از تشریفات و مقررات خاصی تبعیت نماید تا اجازه خروج از کشور و حمل بین­‌المللی را دریافت نماید.

در این خصوص باید اشاره کنیم که مقررات وارده به کالاهای مشروط، می‌­تواند به کلیه مراحل بسته­‌بندی، بارگیری کالا، نحوه و کیفیت حمل کالا و نیز تخلیه آن باز گردد.

کالاهای مشروط اصولا در مقررات ملی چندان به چشم نمی­‌خورد و بیشتر استانداردهای بین‌­المللی است که بر این گروه کالایی حکمفرمایی می­‌کند.

کالاهای ممنوعه

کالاهای ممنوعه با توجه به اینکه از منظر مقررات بین­‌المللی نگاه کنیم و یا رویکرد داخلی و ملی داشته باشیم متفاوت خواهد بود.

کالاهای ممنوعه

توضیح آن که در مقررات بین­‌المللی حمل و نقل کالا، برخی از انواع کالا و مرسولات وجود دارند که از بابت خطرآفرینی برای انسان، محیط زیست و یا گونه­‌های گیاهی و جانوری، با محدودیت‌­هایی در حمل و نقل مواجه هستند.

به نحوی که گاها اصلا اجازه انتقال آن­‌ها داده نمی‌­شود. یا ممکن است که تشریفات خاصی برای حمل آن‌­ها لازم اعلام شوند.

اما صرف نظر از این تقسیم‌­بندی بین‌­المللی، در فریت بار از ایران نیز برخی از کالاها به عنوان کالای ممنوعه معرفی شده‌­اند.

این گروه شامل مواردی هستند که با توجه به قوانین بالادستی ایران، خروج آن­‌ها از کشور ممنوع اعلام شده است. شرح اقلام گروه کالاهای ممنوعه را می‌­توان در سامانه رسمی شهر فرودگاهی امام خمینی مشاهده نمود. اما مهم‌­ترین دسته‌­بندی شامل موارد ذیل است:

  • عتیقه‌جات و میراث فرهنگی: میراث فرهنگی و عتیقه­‌جات در هر کشوری جز مواردی هستند که با هدف حفظ پیشینه و تاریخ کشور، برای آن‌­ها مقررات متفاوتی وضع می‌شود و اصولا خروج آن­‌ها از مرزهای کشور جز در موارد خاصی همچون برگزاری نمایشگاه­‌ها مجاز نیست.

این موارد که شامل اقلامی همچون کتاب‌­های خطی، تابلوهای نقاشی اصل، فرش‌­های دستباف، سنگ‌­های قیمتی هستند، در ایران نیز اجازه خروج نداشته و در نتیجه نمی‌توانند جز کالاهای ارسالی فریت بار باشند.

  • تجهیزات نظامی: تجهیزات نظامی از دیگر انواع دسته‌­بندی است که در سرتاسر دنیا با محدودیت­‌ها و مقررات خاصی همراه است و خرید، فروش و حمل و نقل آن جز با تشریفات قانونی خاصی میسر نیست. در نتیجه طبیعی است که اجازه ارسال فریت بار به انواع تجهیزات نظامی شامل انواع اسلحه، مهمات و تجهیزات امنیتی داده نشده است.
  • محصولات فرهنگی: محصولات فرهنگی مواردی همچون انواع فیلم، تابلوهای نقاشی و موارد مشابهی هستند که خروج آن‌­ها از کشور مشروط است به داشتن مجوز از وزارت ارشاد. در نتیجه اصولا امکان ارسال فریت بار آن برای مسافران مهیا نیست.
  • مرسولاتی که امنیت هواپیما را مختل می‌­کنند: موضوع امنیت پرواز یکی از مهم‌ترین دلایلی است که به مقررات هوایی حکم­فرما است. و از جمله نقاطی که امنیت هواپیما مورد سوال قرار گرفته و ایجاد محدودیت می­‌نماید، فریت بار است. به همین سبب مواردی همچون مواد آرایشی، الکل، برخی از مواد غذایی همچون آبلیمو و سرکه و نیز انواع عطر، الکلن، اسپری و شامپوها جز کالاهای ممنوعه فریت بار اعلام شده‌­اند.
هزینه فریت بار

هزینه فریت بار

فریت­ بار با همه نکات مثبتی که به همراه دارد، انواع گروه‌­های هزینه را به ما تحمیل می‌کند، که مهم‌­ترین این گروه­‌های هزینه را در این بخش و در بندهای ذیل معرفی خواهیم کرد:

  • هزینه‌­های مقدماتی تا دریافت مجوز خروج برای کالای فریت
  • هزینه دریافت مجوز خروج برای کالای فریت
  • هزینه دریافت بارنامه و ارسال برای کالای فریت

هزینه بسته‌‌بندی بار فریت

همان­طور که پیش از این هم اشاره شد، بسته‌­بندی استاندارد و متناسب مرسولات یکی از مهم­‌ترین اقداماتی است که در هر حمل و نقلی باید رعایت شود.

هزینه بسته‌‌بندی بار فریت

اهمیت بسته‌­بندی هم از بابت حفظ سلامت و کیفیت مرسوله و هم از بابت تعدیل هزینه‌­های نهایی ارسال مهم است.

با این حال در نظر داشته باشید که فرآیند بسته­‌بندی خود هزینه‌­ای را به همراه خواهد داشت. در واقع هزینه بسته‌­بندی از چند معیار مختلف اثر می‌­پذیرد که شامل مواد اولیه مورد استفاده برای بسته‌­بندی، حجم و ابعاد مرسوله شما و استفاده از خدمات شرکت‌های ثالث است.

در نتیجه با توجه به اینکه از چه ماده اولیه‌­ای، همچون چوب، یونولیت یا کارتن کاغذی برای بسته‌­بندی استفاده نمایید، حجم و ابعاد مرسوله شما چقدر باشد و اینکه خودتان فرآیند بسته‌­بندی را انجام داده یا از شخص دیگری کمک بگیرید، هزینه‌­ای که بابت بسته‌بندی خواهید پرداخت متفاوت است.

هزینه حمل تا قسمت بار فرودگاه امام خمینی

همان­طور که در بخش پیشین مشاهده شد، برای آن که مرسوله را به طریق فریت بار از کشور خارج کنیم، چندین مرحله جابه‌­جایی فیزیکی مرسوله باید انجام گیرد. اما مهم‌­ترین و طولانی­‌ترین مسیر شامل حمل مرسوله تا قسمت بار فرودگاه است.

در نظر داشته باشید که خدمات فریت بار در فرودگاه امام خمینی تهران انجام می‌­شود، پس صرف نظر از محل زندگی شما، ناگزیر هستید که مرسوله را تا شهر تهران و تا فرودگاه امام خمینی حمل نمایید.

در نتیجه طبیعتا بخشی از هزینه‌­هایی که باید در نظر گرفته و جز موارد قابل پرداخت بگنجانید، شامل هزینه حمل مرسوله تا فرودگاه امام خمینی تهران و جابه‌­جایی‌­های داخل فرودگاه است.

این بخش نیز با توجه به اینکه خودتان شخصا اقدام نمایید و یا آن که از خدمات شرکت‌های حمل و نقل کمک بگیرید، متفاوت خواهد بود.

هزینه توزین، تخلیه و بارگیری و انبارداری

مهم‌­ترین هزینه‌­ای که از شما دریافت خواهد شد به تشریفات فرودگاه باز‌می­‌گردد که اجازه خروج کالا از کشور را به شما بدهد. اما همین موارد هم به چند بخش مختلف تقسیم می­‌شود.

به نحوی که یک هزینه مقدماتی و بسیار کم بابت دریافت مجوز از گمرکات کشور از شما دریافت می‌­شود و سپس یک هزینه متفاوت از بابت صدور بارنامه از شما اخذ خواهد شد.

اما در نظر داشته باشید که برخی از انواع هزینه‌­های جانبی که در این بین وجود دارد مواردی همچون ارزیابی کالا، تخلیه و بارگیری کالا از وسیله نقلیه در فرودگاه مبدا و مقصد و مهم‌­ترین مورد هزینه انبارداری است.

موارد یاد شده، با توجه به نوع مرسوله شما و خدماتی دریافت کرده‌­اید متفاوت خواهد بود و حتی شاید اصلا مشمول حال شما نشود.

البته که چنانچه هر کدام از این موارد را با متصدی­ شخص ثالث انجام دهید، باید تعرفه خدمات را با توجه به خواست وی بپردازید.

هزینه تشریفات گمرکی

تشریفات گمرکی به مراحل اداری گفته می‌­شود که برای خارج کردن هر نوعی از کالا و مرسولات از کشور، صرف نظر از آن که طریق حمل و نقل چگونه باشد و از کدام مرز قصد خروج کالا را داشته باشید از شخص مطالبه می‌­شود.

اما در بخش تشریفات گمرکی، تعرفه‌­های مختلف و متفاوتی وجود دارد. عوامل موثر در تعیین هزینه­‌های گمرکی، علاوه بر نوع مرسوله به حجم و وزن مرسوله، مقصد شما، هدف از انتقال مرسوله و نیز نوع مرسوله بستگی دارد.

به عنوان مثال در حمل کالای مسافری هزینه‌­های گمرکی کمتر است. به نحوی که حمل بار توسط مسافر، به میزانی که در بلیط به مسافر اجازه داده شده است، رایگان انجام می‌­شود. اما در فریت بار، به دلیل آن که بار مازاد را حمل می­‌کنیم، تعرفه متفاوتی وجود دارد.

با این حال در نظر داشته باشید که در حمل کالای مسافری، با توجه به هدف از انتقال کالا که رفع نیازهای شخصی است و نه تجارت یا کسب سود، هزینه­‌های گمرکی که از مسافر دریافت می‌­شود نسبت به دیگر موارد مشابه بسیار مقرون به صرفه‌­تر است.

هزینه‌‌های گرفتن مجوزهای مربوط به بار و بسته‌‌بندی

در مراحل ارسال بار فریت مشاهده کردیم که چند مرحله از مجوزها باید دریافت شود. اولین مجوز شامل اجازه خروج کالا از کشور، مجوز دوم شامل صدور بارنامه توسط شرکت هواپیمایی بود.

حال در اینجا باید اشاره کنیم که مجوزهای مربوط به بار و بسته­‌بندی تا پیش از صدور بارنامه، هزینه قابل توجهی به همراه نخواهد داشت.

به نحوی که شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، از بابت صدور مجوز خروج کالا از کشور، هزینه‌­ای تنها معادل یک هزار تومان مقرر کرده است. در نتیجه اصولا مجوزهای مقدماتی، جز در حالتی که پرداخت عوارض برای کالای شما ضروری اعلام شود، بدون هزینه صادر خواهند شد.

هزینه بارنامه‌ هوایی

اصلی‌­ترین و بیشترین هزینه‌­ای که از شما بابت خروج کالا از کشور دریافت خواهد شد، به هزینه بارنامه هوایی بازمی­‌گردد.

در این مرحله است که عوامل مختلف بر هزینه نهایی حمل و نقل موثر واقع می­‌شود.

هزینه بارنامه‌ هوایی

در واقع با وجود آن که فریت بار به عنوان یک روش به صرفه حمل و نقل کالا توسط مسافرین شناخته می‌­شود، اما با توجه به عوامل مختلف ممکن است که در نهایت هزینه‌ای که می‌­پردازید قابل توجه باشد.

مهم‌­ترین عاملی که در تعیین هزینه ارسال کالا موثر واقع می‌­شود، عبارت است از وزن حجمی کالای شما.

در وزن حجمی، کالای بسته‌­بندی شده را اندازه‌­گیری می‌­کنیم. سپس بیشترین ارتفاع بار، در بیشترین طول بار، در بیشترین عرض بار ضرب شده و در مجموع تقسیم بر 6000 خواهد شد. نتیجه فرمول به عنوان وزن حجمی بار شناخته می­‌شود.

حال وزن حقیقی بار را اندازه می‌­گیریم. طبیعتا وزن حقیقی شامل هیچ عامل دیگری جز وزن مرسوله شما نیست و تنها عامل موثر وزن حقیقی مرسوله است.

در نهایت از بین وزن حقیقی و وزن حجمی مرسوله، هر کدام که بیشتر باشد، به عنوان وزن نهایی مرسوله اعلام شده و معیار هزینه حمل و نقل را تشکیل خواهد داد.

به همین سبب است که بارها تاکید کردیم نحوه بسته‌­بندی کالا بر هزینه نهایی حمل و نقل موثر واقع خواهد شد. به عنوان مثال اگر وزن حجمی مرسوله شما 50 کیلو و وزن حقیقی آن 40 کیلوگرم باشد، وزن حجمی یعنی 50 کیلو را معیار محاسبه خواهد بود.

به همین سبب بهتر است که در بسته­‌بندی مرسوله به طریقی عمل کنید که از وزن حجمی خود به نحو احسن استفاده نمایید. نکته‌­ای که به عنوان مینیموم هزینه بار شناخته می‌شود. مینیموم هزینه بار به حالتی اشاره دارد که شما وزن واقعی مرسوله را افزایش می‌دهید اما وزن حجمی آن تغییر نمی‌­کند و در نتیجه با ارسال بار واقعی بیشتر، هزینه مقرون به صرفه‌­تری می‌­پردازید.

از دیگر نکات مهم که در تعیین هزینه بارنامه هوایی شما موثر واقع می‌­شود، باید به مسافت بین کشور مبدا و مقصد اشاره کنیم. در نظر داشته باشیم که فریت بار فرع بر بلیط مسافری شما است. و همان­گونه که در صدور بلیط مسافری، با افزایش مسافت بین مبدا و مقصد هزینه سفر افزایش پیدا می‌­کند، در فریت بار نیز با افزایش مسافت هزینه بیشتری از شما دریافت خواهد شد.

در این خصوص می‌­توانید تعرفه خدماتی که شرکت‌­های هواپیمایی مختلف برای مقاصد متفاوت پیش‌­بینی و معرفی کرده‌­اند را بررسی و گزینه متناسب خود را انتخاب نمایید.

در نهایت باید اشاره کنیم که برخی از انواع خدمات جانبی ممکن است برای فریت بار ارائه شود که طبیعتا هزینه آن از مسافر اخذ خواهد شد. برای مثال چنانچه مرسوله را بیمه کرده باشید، باید هزینه بیمه را نیز به متصدی حمل و نقل بپردازید.

نکات تکمیلی در فریت بار

نکات تکمیلی در فریت بار

در این بخش به برخی از نکات جامانده و مهم از فریت بار و در بخش‌­های ذیل پرداخته خواهد شد:

  • مقایسه فریت بار با دیگر روش‌­های حمل و نقل بین‌­المللی کالا
  • مقاصد ارسال بار فریت از ایران
  • کاربرد فریت برای کاربران ایرانی
  • انتخاب بهترین شرکت مسافربری برای خدمات فریت بار

فریت بار و دیگر روش‌های حمل و نقل بین‌المللی

روش‌­های حمل و نقل بین‌­المللی برای کالا و مرسولات از تنوع قابل توجهی برخوردار است. برخی از انواع روش‌­های یاد شده به نوع وسیله نقلیه باز‌می‌­گردد، حال آن که برخی دیگر از انواع آن‌­ها به قرارداد طرفین یک رابطه حمل و نقل اشاره دارد.

برای مثال می‌­توان به خدمات حمل و نقل مستقلی اشاره کرد که با یک متصدی حمل و نقل قرارداد امضا می­‌شود و متصدی یاد شده مرسوله شما را به طرق مختلفی اعم از دریایی، هوایی، زمینی و یا ترکیبی از نقطه مبدا تا مقصد حمل می‌­کند.

همچنین ممکن است که بار و مرسوله به همراه مسافر یا مالک آن حمل شود. مواردی همچون انتقال بار مسافری. یا ممکن است که از روش حمل کارگو استفاده شود که برای هر مرسوله یک بارنامه مستقل و مجزا ارائه می­‌گردد.

آنچه که هر کدام از انواع حمل و نقل کالا را از هم جدا می­‌سازد، به خصایص آن­‌ها باز‌می‌­گردد. و طبیعتا هر کدام در مقابل دیگری از نقاط ضعف و قوتی برخوردار است. در نتیجه در هر مورد باید با توجه به نیازها و اولویت‌­های خود تصمیم بگیریم.

فریت بار را در این نوشته توضیح دادیم و نقاط ضعف و قوت آن را بررسی کردیم. همچنین دانستیم که استفاده از روش حمل فریت تنها برای مسافران ممکن است که قصد دارند باری مازاد بر میزان بار قانونی با خود حمل نمایند.

اما در دیگر انواع حمل و نقل، احتیاجی به داشتن بلیط مسافرتی نداریم و در نتیجه با توجه به هدف و وضعیت موجود، باید گزینه متناسب خود را انتخاب نماییم.

همچنین ممکن است که میزان اضافه بار به میزانی نباشد که ارسال آن به طریق فریت بار انتخاب مناسبی باشد بلکه شاید خریدن اضافه کار به صرفه­‌تر باشد. در هر صورت باید در هر مورد تعیین تکلیف نمود.

تفاوت فریت بار با کارگو

تا اینجا دانستیم که فریت بار به نوعی از انتقال کالا و مرسوله به همراه مسافران گفته می‌­شود که مسافر پرواز می‌­تواند کالای مازاد را به طریق فریت بار به مقصد بلیط خود ارسال نماید.

در این روش مسافر هزینه متناسب­‌تری نسبت به خرید اضافه بار می‌­پرداخت. اما تنها می‌­توانست مرسوله را به مقصد مشابه با پرواز خود ارسال نماید.

حال باید اشاره کنیم که کارگو به یکی دیگر از انواع روش‌­های حمل و نقل کالا و مرسولات گفته می­‌شود. اما در کارگو برای مرسوله بارنامه صادر می‌­گردد و نیازی به داشتن بلیط مسافرتی وجود ندارد.

به عبارت دیگر، برخلاف فریت بار که برای مقاصد خاص و تنها به واسطه داشتن بلیط مسافرتی قابل اجرا است، در کارگو، ممکن است که به هر کشوری در دنیا بار و مرسوله را ارسال نماییم. همچنین در کارگو، برای مرسوله بارنامه صادر می­‌شود.

اهمیت صدور بارنامه به حدی است که از روش کارگو به عنوان روش قانونی حمل و نقل کالا یاد می­‌شود. نکته دیگری که باید اشاره کنیم به امکان ارسال مرسولات به طریق کارگو اما به روش‌­های مختلف زمینی، دریایی، هوایی و یا حتی ترکیبی است.

در نهایت آن که فریت بار به عنوان روش حمل کالای مسافری شناخته می­‌شود اما در نظر داشته باشید که کارگو تنها برای حمل کالا استفاده می­‌شود و اتفاقا در تعریف سنتی آن، کارگو برای حمل مرسولات به طریق هوایی اما با داشتن بارنامه و با رزرو حجمی از هواپیما انجام می‌­گرفت.

مقاصد فریت بار از ایران

فریت بار، همانگونه که پیش از این هم اشاره شد، به عنوان یک نوع حمل کالای مسافری شناخته می­‌شود که به مسافران اجازه انتقال کالایی مازاد بر کالای مجاز در بلیط ایشان داده می­‌شود. به نحوی که هزینه کمتری از خرید اضافه بار از مسافر دریافت می‌­شود.

مقاصد فریت بار از ایران

در نتیجه برای شناسایی مقاصد فریت بار از ایران، باید به مقاصد پروازهای خروجی ایران توجه داشته باشیم. در نظر داشته باشید که شرکت‌­های هواپیمایی در فریت بار، بخشی از حجم هواپیمای خود را که از قبل رزرو نشده است، برای حمل بار اختصاص می‌­دهند.

به همین سبب به عنوان اولین معیار باید بدانید که خدمات فریت بار تنها به مقصدهایی ارائه خواهد شد که پرواز به آن‌­ها انجام شود.

به عنوان معیار دوم باید به ظرفیت خالی هواپیمای مربوطه توجه داشته باشیم. به نحوی که در صورت وجود فضای آزاد، خدمات فریت ارائه خواهد شد و الا امکان فریت بار عملا وجود نخواهد داشت.

و در نهایت به عنوان سومین عامل، طبیعتا سیاست­های شرکت هواپیمایی را باید در نظر داشته باشیم که نتیجه­‌ای از سیاست‌­های کلان­تر اقتصادی و منطقه‌­ای است.

در نتیجه ممکن است که مقاصد فریت بار از هر زمانی به زمان دیگر تفاوت داشته باشد، اما اصولا به هر نقطه‌­ای که انتقال مسافر انجام شود، انتقال بار به طریق فریت هم انجام خواهد شد.

بهترین زمان برای استفاده از خدمات فریت بار

زمانی که از بهترین زمان برای استفاده از خدمات فریت بار صحبت می ­کنیم، در واقع منظور آن است که استفاده از خدمات فریت بار برای چه اشخاصی مزیت محسوب می‌شود؟

بهترین زمان برای استفاده از خدمات فریت بار

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فریت بار به عنوان یک روش حمل کالای مسافری برای اشخاصی که قصد مهاجرت از کشور را دارند و یا به هر دلیل قصد دارند میزان بار مازاد و زیادی را با خود حمل نمایند گزینه مناسبی است.

همچنین در نظر داشته باشید که باید محموله شما حداکثر 2 روز پیش از شما به فرودگاه مقصد رسیده باشد، به نحوی که ظرف دو روز از رسیدن مرسوله، امکان دریافت آن از فرودگاه مقصد را داشته باشید.

پس همان­گونه که مشاهده می‌شود عوامل مختلفی در فریت بار موثر هستند، به نحوی که می‌توانند این روش حمل و نقل را به یک روش مقرون به صرفه و مناسب تبدیل کنند و یا برعکس از سود و نتیجه حاصل از آن بکاهند.

اما به صورت کلی می­‌توان گفت که چنانچه قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارید و در نتیجه میزان باری که با خود حمل خواهید کرد مازاد بر بار مجاز مسافری است، بهتر است که از روش حمل فریت بار استفاده نمایید.

چگونه بهترین شرکت را برای فریت بار انتخاب کنیم؟

انتخاب شرکتی که خدمات مناسبی برای فریت بار به ما ارائه دهد یکی از مهم‌­ترین نکاتی است که می‌­تواند هزینه حمل و نقل و کیفیت حمل و نقل را تحت تاثیر قرار دهد.

چگونه بهترین شرکت را برای فریت بار انتخاب کنیم؟

در نظر داشته باشید که شرکت هواپیمایی تعرفه خدمات را مشخص می­‌کند.

به عبارت دیگر، با توجه به تعرفه خدماتی که شرکت‌­های هواپیمایی تعیین می­‌کنند، هزینه نهایی که باید بپردازید کاملا دستخوش تغییر خواهد شد.

نکته دیگری که در انتخاب شرکت حمل و نقل باید در نظر داشته باشید، خدمات جانبی است که این شرکت ارائه می‌­دهد.

برای مثال ممکن است که از شرکت متصدی حمل و نقلی کمک گرفته شود که خدمات بسته­‌بندی یا انتقال کالا به فرودگاه را هم به شما ارائه نماید. یا در مقابل ممکن است که خدمات مازاد به مشتریان ارائه نشود و اتفاقا هزینه­‌های تکمیلی نیز دریافت شود.

در هر صورت در نظر داشته باشید که پس از بررسی و تحقیق از بازار، شناسایی برخی از شرکت‌­های متصدی حمل و نقل و دریافت تعرفه خدمات آن‌­ها، بهترین انتخاب برای خود را داشته باشید.

خدمات شرکت نیک پاد دریا در حوزه فریت بار

خدمات شرکت نیک پاد در فریت بار

نمایندگی کشتیرانی نیک پاد دریا (سهامی خاص) ارائه دهنده انواع خدمات حمل و نقل بین المللی، شامل حمل دریایی، هوایی،‌ زمینی، ریلی،‌ ترخیص کالا و فرآیند فریت بار می‌­باشد.

استعلام نرخ

دامنه گسترده خدمات شرکت نیک پاد توانسته است برای این شرکت امتیازات متعددی را به ارمغان آورد.

برای مثال می‌­توان به خدمات فریت بار اشاره کرد که شرکت نیک پاد موفق شده است با دامنه دانش و تجربه‌­ای که در اختیار دارد، به نحو مناسب و موثری به کاربران و متقاضیان خود ارائه نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، همچون آگاهی از تعرفه خدمات، مقصد فریت بار و خدمات جانبی که نیک پاد دریا ارائه می‌­نماید، می­توانید با کارشناسان و مشاوران شرکت تماس بگیرید.

مشاوره

آیا برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *